bg

Салла естейт

На ЕЗДА и глътка ефирно вино в имение САЛЛА ЕСТЕЙТ

 

Винарско имение САЛЛА ЕСТЕЙТ се намира в село Блъсково, разположено в сърцето на прочутото Провадийско плато Сърта, само на 60 км от гр. Варна. В близост до селцето се издига естествено защитената средновековна крепост Мухалийско Кале, в отвесните скали на която е изсечен Скален манастир, от ХII-XIV в., а в пещерата „Тъпаните”дори и днес при всеки удар се чува ехо като звук от тъпан. 

Собственици на Винарско имение САЛЛА ЕСТЕЙТ са двамата братя Иван Иванов и Георги Анастасов – финансисти от гр. Варна. 

Винарната е една от най-новите (открита през 2010 г.) и най-малките винарни в България. В нея се преработват шестте сорта грозде, отглеждани в лозята – Пино Ноар, Каберне Фран, Траминер, Ризлинг, Шардоне и Совиньон Блан. Тук се правят само сухи сортове вина в лимитирани серии от 2000 до 3000 бутилки, които могат да се закупят единствено в избата и гостите на имението имат възможност да дегустират вината в уютния ресторант, в който отношението към всеки детайл е специално – като се започне от интериора и се стигне до изключително вкусните: домашно сирене, кашкавал, зеленчуци от собствената градина, домашно изпечен ароматен хляб от екологично чисти пшеница и ръж – също собствено производство. А от собствената ферма за кокошки, зайци, овце и крави се предлагат уникални блюда, приготвени на пещ.

В имението се отглеждат елитни коне от порода Липицанер. Гостите могат да пояздят конете или да се насладят на прекрасната природа като се разходят до лозята със специално внесени от Унгария файтони. От най-високата част на хълма, върху който са разположени лозята, се разкрива уникална гледка към източните дялове на Стара планина.

Заповядайте в имение САЛЛА ЕСТЕЙТ на чаша елитно вино и конна езда сред природата.

 

0879/833 366                                                                                

0894/387 592

www.salla.bg

Снимки:

http://www.ezdapress.com

За контакти

гр. София 1756
ул. Бистришко шосе  № 26
сграда 1, ет. 2 офис 5
моб. 0888 38 13 13